Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Termoska Zulu Outdoor Vacuum Flask

Nízka cena bola rozhodujúcim kritériom pri kúpe termosky od značky Zulu Outdoor. Či urobil jej autor dobre sa dozviete po prečítaní nasledujúcej recenzie.


Obsah

Výber termosky

Každý pracovný deň začínam kávou. Pôvodne som si ju vozil v termohrnčeku, ale čoskoro som zaň začal hľadať náhradu. Z časti pre jeho neschopnosť udržať kávu horúcu dlhší čas a z časti pre to, že som ho niekde zabudol.

Jednu termosku som síce už doma mal, a to skvelú od zančky Esbit, ale má objem jeden liter, čo je na kávu zbytočne veľa. Hľadal som teda menšiu. Pracujem na stavbách v prostredí, kde nie je práve dvakrát čisto, často mením aj miesto práce, a preto som termosku vyberal hlavne podľa ceny, aby ma jej prípadná strata alebo zničenie tak neboleli.

V podstate som na e-shope zadal požadovaný objem, zoradil som produkty od najlacnejšieho a objednal som prvú termosku v poradí, ktorou bola Termoska Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5lZároveň som tým aj zistil, že Zulu robí tri druhy termosiek, teda ešte 075 l a 1 litrovú verziu. Stačí si len vybrať podľa vašich potrieb.

Odvtedy, čo som zmenil povolanie, sa termoska s čajom alebo kávou stala neoddeliteľnou súčasťou mojej "pracovnej" výbavy. Už si bez nej svoj deň nedokážem predstaviť.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Vacuum Flask

Výrobca: Zulu Outdoor
Materiál: nerez oceľ
Rozmery: 24,5 x 7 cm
Objem nádoby: 500 ml

 

  • dokonalá izolácia vďaka dvojitému plášťu
  • kvalitná nerezová oceľ
  • veko slúži ako praktická šálka
  • jednoduchý šraubovací uzáver
  • uchová nápoje teplé aj studené
  • čierny protišmykový nástrek
  • veľmi ľahko sa umýva
  • vhodná na každodenné použitie
  • dá sa bez problémov umývať v umývačke

 

Základný popis

Na termoske sa mi páči jej jednoduchosť. Skladá sa z troch častí - dvojplášťové nádoby, šraubovací uzáver a veko, ktoré zároveň slúži ako šálka. Navyše má aj sympatický rozmer a (ako manželka vyskúšala) vojde sa aj do väčšej dámskej kabelky.

 

Objem termosky

Pollitrový objem je pre mňa dostatočný. V pohode s ním pokryjem svoju potrebu kávy na celé pracovné dopoludnie. 

Výdrž termosky

Kávu si varím obvykle okolo 6 hodiny ráno a popíjam ju počas dopoludnia. Poslednú šálku si nalievam pred obedom a musím povedať, že tá už horúca nie je. Teplota kávy už síce nie je ideálna, ale vypiť sa dá, takže to ako nedostatok neberiem. Kvôli objektivite to ale v hodnotení zohľadňujem. 

 

Materiál

Termoska je vyrobená z nerezu s protišmykovým nástrekom. Vďaka nástreku sa dobre drží a nešmýka sa. U niektorých termosiek dochádza k tomu, že nápoj má chuť materiálu. To ale nie je tento prípad. Káva z tejto termosky chutí ako káva. Žiadneho nepríjemného "chvosta" sa obávať nemusíte.

 

 

 

Test: Termoska Pinguin Vacuum Thermobottle 0.8 l

Horúci nápoj v termoske určite nie je záležitosťou len zimného obdobia, oceníte ho aj v chladnejších dňoch počas celého roka. Či je testovaná termoska dobrou voľbou sa dočítate v tomto článku.

 

>>> TOTO MA ZAUJÍMA <<<

 

Umývanie

Údržba termosky je veľmi ľahká. Výrobca uvádza, že ju môžete umývať aj v umývačke riadu, ale ja ju po použití oplachujem v dreze a úplne to stačí. Nechám ju uschnúť a ráno je zase pripravená.

 

Porovnanie termosiek

Ako som už písal vyššie, vlastním termosky dve. Na kávu používam testovanú Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5 L a na čaj Esbit s dvoma uzávermi 1000 ml.

Pokiaľ by som mal tieto 2 termosky vystaviť rovnakým podmienkam, tak by sa jasným víťazom stala tá od značky Esbit - spracovanie, materiály a čas, počas ktorého je termoska schopná udržať nápoj horúci, je bezkonkurenčný (aj po 24 hodinách je čaj teplý). Ja ale každú z termosiek používam osve a každá na svoj účel slúži na jednotku.

Video - predstavenie termosky Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5 l

 

Hodnotenie: 95 %

+

  • nízka cena
  • objem 0,5 l je na kávu ideálny
  • dobre sa drží, nešmýka sa
  • ľahké umývanie

-

  • nápoj nevydrží horúci tak dlho

 

Záver

Termoska Zulu Outdoor Vacuum Flask 0,5L spĺňa to, čo som od nej očakával - zaistí mi teplú kávu počas celého dopoludnia. Ocenil som ju aj počas výletu do prírody, kde vznikli fotky do recenzie. Na celodenný výšľap by som ju neodporúčal, pre tento prípad existujú vhodnejšie termosky. Pomer cena/výkon je ale skvelý a určite by som ju na rovnaký účel kúpil zase. A ak by ste na svojich cestách využili aj inú litráž, ale s rovnakými parametrami, stačí vybrať z radu Zulu iný model.

 

 

 

 

Termosky a termohrnky Zulu

Oplatí sa pozrieť na celú našu ponuku produktovej rady Zulu.

 

>>> TOTO MA ZAUJÍMA <<<

 

Užitočné odkazy

Ďalšie testy a recenzie produktov:

Autor: Miroslav Moravec

Zdroje: archiv autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

53,00  (22.83 %) od 40,90 

Porovnať

48,00  (10.63 %) 42,90 

Porovnať

35,00  (8.86 %) 31,90 

Porovnať

48,00  (4.38 %) 45,90 

Porovnať

40,00  (5.25 %) 37,90 

Porovnať

Termoska Thermos Work

48,00  (4.38 %) 45,90 

Porovnať

48,00  (10.63 %) 42,90 

Porovnať

Silikónové krúžky Klean Kanteen Pint Ring

8,00  (13.75 %) 6,90 

Porovnať