Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

 

Obsah

 

Úvod 

Alp Trainer od značky Salewa je batoh, ktorý dá vášmu dobrodružstvu úplne nové rozmery, tak ako tomu môjmu. Je špeciálne navrhnutý pre ženy, takže na prvý pohľad je viditeľná kratšia dĺžka chrbta a užšie ramenné popruhy. Navyše,vďaka bedrovému pásu skvele sadne ženskej anatómii. Ja ako plus vnímam aj nápaditú kombináciu farieb, ktorú vám bude kadejaká outdoorárka závidieť. Salewa však ponúka aj menej agresívne farby, a tak si pri tomto konkrétnom modeli môžete vybrať zelenú či čiernu alternatívu.

 

Charakteristika


Produkt:

Alp Trainer
Výrobca: Salewa
Pohlavie: Dámske
Objem: 33 l
Rozmery: 65 x 20 x 30 cm
Materiál: 100Dx280D Nylon Twill

 

  • bočné strečové vrecká s ľahkým prístupom 
  • výškovo nastaviteľné a odnímateľné veko 
  • integrovaná pláštenka v spodnej časti
  • príprava na vodný rezervoár
  • oddelená spodná časť so samostatným vstupom 
  • priedušné, pohodlné ramenné popruhy
  • dvojitý kompresný systém 
  • výškovo nastaviteľný hrudný popruh 
  • uchytenie trekových palíc, úchyt cepínu, lana

 

Výber batoha

Keď som sa chystala na celodenný trek do hôr, vedela som, že potrebujem spoľahlivý, funkčný batoh. Presne to som našla v modeli Alp Trainer 30+3 WS. Ak by ste pokukovali po skôr menších veľkostiach, rovnaká rada ponúka aj 20-litrovú alternatívu. Naopak, pokiaľ idete na dlhšiu cestu, predovšetkým v chladnejších mesiacoch, odporúčam batoh väčší. Predsa len sú zimné veci objemnejšie.

 

   

 

Ako si vybrať správny batoh

Základom sú dve zásady – zásada umiernenosti a zásada pohodlia. Kúpte si batoh len tak veľký, ľahký alebo kvalitný, ako potrebujete. A hlavne si ho vyskúšajte, aby vám sedel. 

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Testovanie

Jednou z najvýraznejších vlastností batohu je systém Dry Back Air. Dlhšie a náročnejšie terény znamenajú viac potenia sa a pri nižších teplotách to môže viesť k prechladnutiu. Tento systém v kombinácii s rozdelenými ramennými popruhmi zníži kontakt s telom, eliminuje potenie a zlepší cirkuláciu vzduchu medzi batohom a vašim telom.

Pri mojej ceste v Brdoch som si navyše pochvaľovala aj dvojitý kompresný systém, vďaka ktorému som stiahla batoh blízko k telu a pri rýchlych pohyboch či náročnejších výstupoch som necítila, že by mi batoh nepríjemne kĺzal po chrbte.

Pokiaľ potrebujete viac miesta zaiste oceníte veľké veko batohu, vďaka ktorému zväčšíte objem o príjemné 3 litre. O koľko chcete batoh zväčšiť, záleží čisto na vás, pretože je možné ho ľubovoľne uťahovať alebo povoľovať. Pokiaľ objem navyše nebudete potrebovať, môžete veko zložiť úplne.

Batoh má aj niekoľko vreciek na cennosti, ako vnútorné, tak vonkajšie. Jedno má dokonca aj na bedrovom páse.

 

Na bokoch nájdete dve ďalšie vrecká, ktoré sú podľa môjho názoru pomerne veľké a tiež praktické uchytenie trekových palíc, cepína či lana. Celú prednú časť batohu potom obopína sťahovacia šnúrka, pod ktorú môžete dať napríklad bundu.

 

Vnútro batoha

Keďže sa neradím medzi extrémistov, ktorí počítajú každý gram, tak som s obsahom batohu nešetrila. Veľmi milo ma prekvapil spodný vstup do hlavného vrecka, ktorý je zakončený „rýchlosťahovaním“ a ďalšie veľké vrecko naspodku batohu s vlastným vstupom. Praktická vychytávka na uloženie papučiek či špinavého oblečenia.

Pod týmto vreckom sa ukrýva ešte jedno malé, kde objavíte pláštenku.

 

Dovnútra batohu máte možnosť pripevniť vak na vodu. Ja som využila druhú možnosť, ktorou je klasické zasunutie fľaše do postranného vrecka. Pokiaľ patríte tiež skôr k fľaškovému tímu, určite vás poteší predĺžená sieťka na vrecku, ktorá predíde vypadnutiu fľaše.

 

Hodnotenie: 100 %

+

  • Kvalita materiálu a spracovanie 
  • chrbtový systém Dry Back Air
  • bedrový pás 
  • nastavenie fixácie v oblasti hrudníka 
  • veeeeeeeľa vreciek

-

  • žiadne som nenašla

 

Záverečné zhrnutie

Salewa ma veľmi milo prekvapila. Je to môj prvý batoh tejto značky a už teraz viem, že na ňu nedám dopustiť. Kvalitné materiály spolu s prepracovanými detailmi a nápaditým dizajnom...

Nemám čo vytknúť a s čistým svedomím dávam celých 100%.

Pokiaľ sa radíte medzi dobrodružky, ktoré vyrážajú na jedno či dvojdňové výlety, našli ste toho správneho parťáka.

 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Michaela Potměšilová

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testovňa

Testerka Kamča nachodila s predošlou generáciou batohov Tempest tisíce kilometrov. Dostala teda na testovanie novú III. generáciu, aby mohla batohy porovnať. Stojí nová generácia legendárnych batohov za to?

Vyberáme pre vás

(4.67 %) 42,90 

Porovnať

24,00  (50.42 %) 11,90 

Porovnať

25,64  (14.59 %) 21,90 

Porovnať

26,00  (23.46 %) 19,90 

Porovnať

139,00  (4.39 %) 132,90 

Porovnať

116,00  (2.67 %) 112,90 

Porovnať

53,90 

Porovnať

467,27  (9.92 %) 420,90 

Porovnať