Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Bunda Columbia Ampli-Dry™ II Shell

V horách otestovala testerka Gabča bundu vhodnú na hory aj do mesta. Ako obstála v testovaní?

 

Obsah

 

Úvod 

Ak hľadáte ľahkú, nepremokavú a zbaliteľnú bundu na najrôznejšie dobrodružstvo, potom je dnešná recenzia pre vás.

Značka Columbia je pre mňa osobne jednou veľkou neznámou. Samozrejme, že som o značke už počula, ale žiadny produkt od nej nemám. Teraz som dostala možnosť otestovať dámsku bundu Columbia Ampli-DryTM II Shell.

 

Charakteristika


Značka:

Columbia
Pohlavie: Dámska i pánska bunda
Materiál: 100% Polyester
Počet vreciek: 3
Odvetrávanie v podpazuší: Áno
Podľa aktivít: mMestské / turistické

 

  • vodeodolná / priedušná úprava Omni-TECHTM
  • utesnené švy
  • lepený lem kapucne
  • textília vyrobená zo 100% recyklovaného polyesteru
  • stredový zips potiahnutý PU
  • náprsné a predné vrecká na zips
  • zbaliteľná do vrecka
  • reflexné detaily

 

Popis bundy 

Ide o dámsku, ľahkú, nepremokavú a zároveň dostatočne priedušnú bundu. Na prvý pohľad je bunda vyrobená z príjemného matného materiálu, ktorý navyše nešuští, čo osobne veľmi oceňujem. Na trhu je bunda dostupná vo viacerých farebných variantoch.

Vodeodolnosť a zároveň priedušnosť celej bundy zaisťuje úprava Omni-TECHTM. Udávaná hodnota vodného stĺpca je 10 000 mm a priedušnosť MVTR 10 000 g/m2/24h. V porovnaní so značkovými membránami ide skôr o nižšie hodnoty. Nejde však o bundu do extrémnych podmienok. Hlavný zips na bunde je vodeodolný, ostatné sú kryté látkou. Všetky švy sú podlepené. Zatiaľ som v bunde zmokla len párkrát a krátko, ale vždy ma pred dažďom zaručene ochránila a vďaka materiálu a vetracím otvorom, som sa ani príliš v bunde nezapotila.

Bunda má sťahovaciu kapucňu, takže si ju dotvaruje každý na svoju hlavu a kapucňa vám nikde nepríjemne neprekáža a nebráni vo výhľade. Pod kapucňu sa mi zmestí aj čelovka, čo s niektorými kapucňami nie je samozrejmosťou. Manžety rukávov sú nastaviteľné pomocou suchého zipsu, takže si ich každý môže poupraviť podľa seba. Golier pri krku je dostatočne vysoký a časť zipsu pri brade je podšitá látkou, takže vás nebude drieť. Bunda má predĺžený zadný diel a celkovo je voľnejšieho strihu. Bunda má celkovo tri vrecká na zips. Jedno náprsné a dve klasické, pričom na ľavom zipse je nápis PACK IT OUT. Do tohto vrecka celú bundu zbalíme. Osobne by som vrecko ocenila o niečo väčšie, bunda sa do vrecka zmestí len taktak a mala som strach, že ju pri zapínaní priškripnem do zipsu. Páči sa mi, že bunda má reflexné prvky.

 

Na čo sa bunda hodí?

Bunda sa hodí na široké spektrum športových aktivít do prírody aj do mesta. Osobne ju využívam na turistiku, ale svoje uplatnenie nájde aj pri vychádzkach na bicykli. Ak radi vrstvíte oblečenie, svoje uplatnenie nájde aj pri zimných aktivitách. Ide o naozaj skladnú a ľahkú bundu, ktorá vám v batohu zaberie minimum miesta.

 

Kde testovanie prebiehalo?

Testovanie prebiehalo na jednodňových výletoch po horách.

 

Hodnotenie: 

+

  • ľahká
  • možnosť zložiť do vrecka
  • vetracie otvory
  • sťahovanie kapucne aj obvodu v páse

-

  • osobne mi príliš nesedí strih
  • membrána má priemerné parametre

 

Záverečné zhrnutie

Ak hľadáte univerzálnu bundu na hory aj do mesta, bunda Columbia Ampli-DryTM II Shell môže byť tou správnou voľbou. Bunda je zbaliteľná do vrecka, vodeodolná, a zároveň aj priedušná. Čo sa mi na bunde páči, sú všetky sťahovania. Ďalej oceňujem vetranie a reflexné prvky na bunde.

 

 

Užitočné odkazy

Autor: Gabriela Weissová

Zdroje: archív autora

TEST: Trailové topánky Merrell Agility Peak 5

Testovňa

Hledáte pohodlné trailové boty nejen na běžecké závody? Potom si určitě přečtěte recenzi na trailové boty Agility Peak 5 od značky Merrell.

TEST: Rodinný stan Husky Mitar 4

Testovňa

Stan do kempu pre celú rodinu alebo partiu priateľov na fesťák? Veľkosťou je Mitar 4 ideálny, ale ako je na tom s odolnosťou a praktickosťou?

TEST: Dámske topánky Salewa MTN Trainer MID GTX

Testovňa

Kam až môžete zájsť v topánkach znašky Salewa? A bude cesta v nich aj pohodlná? To vám v dnešnom článku prezradí testerka Kamča Zelinková.

Vyberáme pre vás

181,40  (30.04 %) 126,90 

Porovnať

65,00  (41.69 %) 37,90 

Porovnať

22,00  (23.18 %) od 16,90 

Porovnať

115,42  (13.45 %) 99,90 

Porovnať

104,00  (12.6 %) 90,90 

Porovnať

111,30  (13.84 %) 95,90 

Porovnať

106,00  (23.68 %) 80,90 

Porovnať