Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Batoh Hannah Commuter 30

Hľadáte batoh nielen do prírody, ale aj do mesta? Potom je možno batoh Commuter 30 práve pro vás!

 

Obsah

 

Úvod 

Obzeráte sa po pohodlnom batohu na každodenné všedné použitie? Áno? Tak tu ste správne. Nie? Skúste si prečítať niečo o Hannah Commuter 30 a možno zistíte, že ho chcete, aj keď ho momentálne nepotrebujete.

 

Charakteristika


Produkt:

Commuter 30
Hmotnosť: 700 g
Rozmery: 52 x 30 x 22 cm
Počet komôr: 1
Vrecko na notebook: Áno
Max. uhlopriečka notebooku: 13"

 

  • polstrované vrecko na notebook 
  • vystužený chrbát
  • skryté zipsové vrecko na chrbtovom paneli
  • polstrované ramenné popruhy
  • bočné madlo na nosenie ako cestovná batožina

 

Účelovosť, materiál

Na prvý pohľad pôsobí obyčajným dojmom, úplne jednoduchým dizajnom, iba s logom značky. Vyrobený je z odolného materiálu, ktorý len tak niekde o vetvu nepredriete. Navyše je opatrený vodoodpudivým záterom, všetok obsah batohu, najmä elektronika, tak zostane v suchu. Rosu, mrholenie a slabú prehánku zvláda bez problémov, silnejší a dlhšie trvajúci dážď sme nestretli a je tak otázkou, ako dlho by vydržal pred presiaknutím. Vhodný je na bežné používanie, do školy, do práce, do mesta aj na kratšie výlety.

 

Chrbtový systém, ramenné popruhy, bedrové a hrudné pásy

Hannah Commuter drží tvar, ako prázdny, tak plný s ťažším nákladom. Chrbát je vystužený, čo nielen pocítite na pohodlnosti, ale aj krehkejšie veci, ako napr. notebook, sú tak vo väčšom bezpečí.

 

Ramenné popruhy sú vďaka polstrovaniu mäkučké, pevné, nijako sa nezarezávajú do ramien, nespôsobujú otlaky ani pri ťažšej náloži batohu. Ak ste zvyknutí na turistické batohy s robustnými bedrovými pásmi, tu je to skôr taká paródia na ne. Ide iba kus popruhu bez akéhokoľvek polstrovania – ale možno ho jednoducho a rýchlo dať dole – a vzhľadom na typ batohu a jeho účel, nie je bedrový popruh vôbec potrebný. Hrudný popruh je z rovnakého materiálu, jednoducho riešený. Dá sa posúvať a uťahovať podľa potreby a typu postavy.

 

Veľa vreciek a priehradok

Pravý potenciál tohto batohu Hannah objavíte po jeho otvorení. Riešenie vnútorného priestoru je jednoducho super! Kto potrebuje na chrbte nosiť viac ako tri veci a má v nich rád poriadok, toho srdce tu zaplesá. Batoh je jednokomorový, otvoriť ho možno až do polovice jeho dĺžky a ponúka tak nadmieru široký vstup. Po odklopení prednej časti s ním môžete pohodlne manipulovať, zatiaľ čo ho máte položený naležato.

A koľko že separátnych úložných priestorov ponúka? Okrem dvoch veľkých polstrovaných priehradok napr. na notebook a kancelárske dosky, jednu ďalšiu menšiu podobnú priehradku, 2 uzatvárateľné sieťované vrecká a ani na kúsok miesta pre perá sa nezabudlo. Vnútorné postranné vrecká využívam na malý termo hrnček na kávu, škoda len, že nie sú z elastického materiálu, určite by som tak pre nich našla širšie využitie. Pre tých, čo poznajú Harryho Pottera - batoh mi pripomína Hermioninu kabelku – zmestí sa do neho neuveriteľné množstvo predmetov.

Okrem hlavnej komory disponuje menším vrchným vreckom na drobnosti a postrannými schovanými priehradkami, opäť uzatvárateľnými na zips, ktoré sú ideálne na odloženie peňaženky, kľúčov, alebo napríklad mobilného telefónu. Posledné postranné vrecko je určené na fľašu, pokiaľ si ju nechcete nechávať vo vnútri – vrecko je užšie, nedá sa uzavrieť na zips, pokiaľ v nej fľašu máte.


 

Vhodný doplnok - Hannah Travel Case

Parádnym doplnkom, ktorý sa hodí dokúpiť, je cestovný Hannah Travel Case na elektroniku. Nie je nijako zložito koncipovaný. Otvára sa na zips, pravé krídlo je doplnené dvoma elastickými vreckami, v druhom krídle nájdete gumičky napr. na káble a jednu na perá, a ďalšie schované vrecko na zips na drobnosti. Puzdro je dostatočne hlboké, takže pojme naozaj veľa vecí, či objemnejšie kúsky - ako napr. myš a napájací kábel k notebooku, ktoré tak nemusíte mať voľne pohodené v batohu. Navyše pekne zapadne do jedného z vnútorných vreciek batohu Hannah Commuter 30. A informácie pre ekológov – vyrobený je z recyklovaných PET fliaš!

 

Testovanie 

Hannah Commuter mi bol parťákom prevažne ako batoh do práce. Mám rada veci usporiadané, keď má všetko svoje miesto. Nočnou morou je prehrabávanie sa v batohu, kedy, samozrejme, ako na potvoru to, čo hľadám, je na dne a celý batoh sa musí prehádzať. Tu mala takmer každá jednotlivosť svoju vlastnú priehradku - notebook, dosky, knihy, Travel Case, peňaženka, telefón, kľúče, kozmetika, termohrnček, v hlavnom vrecku bolo stále dostatok priestoru na fľašu na pitie a obedové boxy. Okrem toho poslúžil na týždennom výlete vášnivému fotografovi, ktorý si ho vychvaľoval, pretože do neho zvládol naskladať všetku svoju výbavu obsahujúcu notebook, fotoaparát, menší dron, FPV okuliare a Hannah Travel Case na kabeláž, a nemusel so sebou ťahať viacero puzdier či tašiek. Vychvaľoval priestrannosť batohu, množstvo priehradiek na kategorizáciu vecí a pohodlnosť aj pri väčšom zaťažení batohu. Vyzdvihovaná bola ďalej vodeodolnosť povrhu batohu, čo, vzhľadom na uloženú elektroniku v batohu, považoval za veľké plus.

 

Hodnotenie: 

+

  • Pohodlný a pevný chrbát
  • Vystužené a široké ramenné popruhy
  • Veľa vreciek a priehradok
  • Vodeodolná povrchová úprava

-

  • Fórový bedrový popruh, ktorý ale možno jednoducho odopnúť
  • Široká vrchná časť, ktorá pri prázdnom batohu vyzerá na chrbte "rozpľacnuto"

 

Záverečné zhrnutie

Čo dodať, čo ešte nebolo povedané? Skrátka s Hannah Commuter 30 neurobíte krok vedľa. Ak zháňate batoh na bežné nosenie, do mesta a máte radi vo veciach poriadok, je tento model presne pre vás.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková

Zdroje: archív autora

Mini TEST: Spacák Husky Mopy

Testovňa

Hľadáte kvalitný syntetický spacák na prespávanie vonku? Potom ste tu správne. Otestovala ho za vás naša testerka Zdenka.

TEST: Stan Warg Protrek 2

Testovňa

Naša testerka dostala na otestovanie úplnú novinku, a to ultraľahký stan značky Warg. Obstojí proti svojim konkurentom vo svojej kategórii?

TEST: Trailové topánky Merrell Agility Peak 5

Testovňa

Hledáte pohodlné trailové boty nejen na běžecké závody? Potom si určitě přečtěte recenzi na trailové boty Agility Peak 5 od značky Merrell.

Vyberáme pre vás

29,00  (10.69 %) 25,90 

Porovnať

Pláštenka na batoh Zulu Cover 46-58l

18,52  (62.74 %) 6,90 

Porovnať

Pláštenka na batoh Pinguin S (15–35 l)

13,00  (16.15 %) 10,90 

Porovnať

50,00  (0.2 %) 49,90 

Porovnať

Nepremokavý vak Regatta 2L Dry Bag

12,00  (50.83 %) 5,90 

Porovnať

16,00  (13.13 %) 13,90 

Porovnať

5,00  (2 %) 4,90 

Porovnať

27,22  (19.54 %) 21,90 

Porovnať