Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Batoh Hannah Arrow 40

Turistický batoh Arrow od značky Hannah má veľa skvelých a inovatívnych vychytávok. Aké to sú a ktorá je tá najlepšia? Dozviete sa v dnešnej recenzii.

 

Obsah

 

Úvod

Už dlhší čas som premýšľala o novom batohu na niekoľkodenné prechody hôr. Zásadné pre mňa bolo, aby batoh mal horné aj predné plnenie. Keď mi prišla ponuka otestovať novinku od českej značky Hannah, neváhala som. Poďme sa spoločne pozrieť na všestranný turistický batoh Arrow 40l.

Batoh je dostupný v troch farebných prevedeniach – anthracite (čierny), blueberry (tmavomodrý) a inca gold (žltý). Môžete si vybrať z dvoch veľkostí - 30l a 40l. Batoh je určený ako pre ženy, tak pre mužov.

 

Charakteristika


Názov:

Arrow 40
Výrobca: Hannah
Určenie: Pánske / Dámske
Hmotnosť: 1,43 kg
Objem: 40 l
Počet komôr: 1
Počet vreciek: 7
Rozmery: 68 x 28 x 23 cm

 

  • anatomicky tvarovaný chrbát Air vent
  • zošikmené dno
  • špeciálne vrecko na hydrovak
  • veľké množstvo úchytov
  • priestranné bočné vrecká 
  • odnímateľný bedrový pás s vreckom
  • 2 úchyty na cepín alebo trekové palice

 

Úložný priestor a vrecká

Batoh Arrow 40 litrov je jednokomorový a má celkom tradičnú konštrukciu. Do hlavnej komory sa vstupuje klasicky zhora a navyše, čo sa mi veľmi páči, má aj predné plnenie. Iste poznáte nekonečné prehrabovanie a vyťahovanie nesprávnych vecí z veľkých batohov, do ktorých sa dostáva iba zhora. Predný vstup do batohu tento „problém“ rieši. Za mňa je to najlepšia vychytávka na batohu.

 

Hlavná komora je krytá priestranným vekom, ktoré má vrecko ako zvnútra, tak aj z vonku. Obe vrecká sú vhodné na drobnosti, ktoré chcete mať stále „poruke“. V hornom vrecku nájdeme sieťku na prirobenie helmy k batohu. Ďalej je tu praktické pútko napríklad na zavesenie kľúčov. Na hlavnom veku tiež nájdeme praktický úchyt na blikačku. Veko je spojené s ramennými popruhmi, vďaka ktorým ho môžeme povoliť či utiahnuť podľa potreby.

 

Zvonku má batoh priestranné elastické vrecko. Ďalšia vychytávka batohu Arrow 40l je vnútorná vrecko na hydrovak s vývodom. Na oboch stranách batohu nájdeme tenké látkové vrecko, napríklad na fľašu a tiež niekoľko pútok na uchytenie palíc, cepínu alebo ďalšieho potrebného materiálu za vašim dobrodružstvom. Batoh disponuje tvarovaným bedrovým pásom, na ktorom nechýba vrecko na nožík, čelovku alebo napríklad na telefón. Na batohu nechýba ani nastaviteľný hrudný pás, na ktorom nájdeme bezpečnostnú píšťalku. Batoh má zošikmené dno a samozrejmosťou batohu je aj odnímateľná pláštenka s reflexným nápisom Hannah. Na batohu nájdeme množstvo očiek a popruhov, vďaka ktorým môžeme na batoh pripevniť všetky potrebné veci.

 

Chrbtový systém AIR VENT

Batoh Arrow 40l disponuje chrbtovým systémom AIR VENT, ktorý zaistí ideálnu cirkuláciu vzduchu a váš chrbát tak zostanú takmer v „suchu“. Batoh má skvele anatomicky tvarovaný chrbát a polstrované ramenné popruhy. Ako ženám, tak aj mužom na chrbte sedí naozaj skvele! Ani po celodennom nosení plného batohu som nemala otlačené ramená a nepocítila som žiadny diskomfort.

 

Kde sa testovalo?

Testovanie prebiehalo na trojdňovom prechode Jeseníkov a Rýchlebských hôr. Do batohu som zbalila všetko potrebné. Keďže som zvyknutá baliť sa do 25-litrového batohu, balenie do 40-litrového batohu pre mňa bola hračka. Bez problémov sa do batohu zmestí tenší spacák, ľahká nafukovacia karimatka, náhradné oblečenie, čelovka, varič, najnutnejšie hygienické vybavenie, jedlo a dokonca aj kávovar. Počas výletu sme našťastie nezmokli, takže nemôžem posúdiť, čo batoh vydrží v daždi bez pláštenky. Všetky zipsy na batohu sú vodeodolné od svetovo preslávenej značky YKK.

 

Hodnotenie: 95%

+

  • Predné plnenie 
  • Pláštenka
  • Chrbtový systém AIR VENT
  • Plno vreciek a popruhov na veci

-

  • Hmotnosť

 

Záverečné zhrnutie

Batoh Hannah Arrow 40l je skvelým spoločníkom ako na cestovanie, tak na viacdenné prechody hôr. Má mnoho vreciek, pútok, vodeodolné zipsy a odnímateľnú pláštenku. Za mňa je najlepšou vychytávkou na celom batohu predné plnenie. Pri viacdenných prechodoch určite uvítate perfektný chrbtový systém Air Vent. Batoh skvele sedí, nikde netlačí, nedrie. Ak ste však priaznivci ultraľahkého vybavenia, tak na trhu nájdete batohy až o polovicu ľahšie. Batoh s pláštenkou váži 1320 gramov.

 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Gabriela Weissová

Zdroje: archív autora

TEST: Bunda Ocún Tsunami

Testovňa

Tester Marcel otestoval bundu, s ktorou zvládol aj Artic Circle Trail v Grónsku. Ako dopadlo testovanie?

TEST: Sada riadov Passage Dinnerware Set

Testovňa

Mini TEST: Spacák Husky Mopy

Testovňa

Hľadáte kvalitný syntetický spacák na prespávanie vonku? Potom ste tu správne. Otestovala ho za vás naša testerka Zdenka.

Vyberáme pre vás

143,92  (15.3 %) od 121,90 

Porovnať

146,00  (23.36 %) od 111,90 

Porovnať

29,00  (10.69 %) 25,90 

Porovnať

Pláštenka na batoh Zulu Cover 46-58l

18,00  (61.67 %) 6,90 

Porovnať

4,00  (2.5 %) 3,90 

Porovnať

6,00  (1.67 %) 5,90 

Porovnať

5,00  (2 %) 4,90 

Porovnať

27,22  (19.54 %) 21,90 

Porovnať