Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ako vybrať kempingový nábytok

Na Výstave stanov na Výstavisku PVA EXPO Letňany sme pre Vás pripravili najväčšiu prehliadku kempingového nábytku v Českej republike. Všetok nábytok tiež nájdete na tomto eshope. Na čo sa pri výbere sústrediť, to zas nájdete v tomto článku.

Nábytok môžete vyberať ako veľmi dostupný, tak úplne jedinečné dizajnové kúsky, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Váš byt. K dispozícii sú kempingové stoličky, stolíky, skrine a kuchyne od firiem OUTWELL, FERRINO, COLEMAN, HUSKY, PINGUIN, VANGO a EASY CAMP.

Na čo si pri výbere kempingového nábytku dať pozor? Do úvahy pripadá hneď niekoľko parametrov, ich dôležitosť musí však každý posúdiť podľa svojich požiadaviek a možností.

Variabilita

Ťažko si na dovolenku poveziete kreslo, jedálenský stôl a kanape. Vaša stoličky vám musia ponúknuť rozumný kompromis od všetkého. Stoličky teda zvyčajne majú polohovanie operadla, niektoré do vodorovnej polohy, iné len čiastočne. Stoly majú zasúvacie, či skrutkovacie nohy. Niekedy len 2 výšky, niekedy 3 – 4 výškové úrovne. Stôl tak môžete použiť k hlavnému jedlu (úplne hore), popoludní ku kávičke (nižšie) a večer v stane na hranie kariet, alebo „človeče nehnevaj sa“ (úplne dole).

Ľahkosť zbalenia a rozbalenia

Kempingový nábytok väčšina ľudí použije len párkrát do roka. Budete si však za pol roka pamätať, ako sa skladá práve váš hlavolam? Na Výstave stanov si to jednoducho nechajte ukázať, sami to vyskúšajte a posúďte, či je systém dostatočne jednoduchý, či naopak veľmi zložitý.

Hmotnosť

Kempingový nábytok jazdí autom, preto hmotnosť nie je tým najdôležitejším. Takmer všetko sa teraz vyrába s hliníka, a ak je hmotnosť vyššia, stôl bude masívnejší a teda pevnejší a dlhšie vám vydrží.

Rozmery

Nezabudnite sa pri rozhodovaní riadiť rozmermi vášho stanu a obzvlášť potom berte do úvahy skosenie vo výške. Vami vybraná vysoká skrinka by sa vám tiež mohla uprostred stanu pekne zavadzať. Na Výstave stanov vám personál určite pomôže vyskúšať vami vybraný nábytok v stane, ktorý máte doma, alebo v podobnom.

Skladnosť

Veľa ľudí sa zamiluje do tých najkomfortnejších stoličiek. Treba si ale vyskúšať, ako dobre idú zložiť a aký je rozmer po zbalení. Do toho zakalkulujte vašu ďalšiu výbavu a zvážte, či na dovolenku idete fiat „päťstovkou“, kombíkom, či veľkopriestorovými obytným vozom. Rovnako tak pri stoloch – všetky sú samozrejme skladacie, skladateľnoť je ale relatívna. Uvítate skôr tenkú rozmernú placku, alebo menší, ale hrubší kufor, kedy je stolná doska lomená napoly?

Pohodlie

Kempingový nábytok je hlavne o skladnosti. Komfort a pohodlie je navyše veľmi subjektívny pocit a rozhodne nemáte šancu to poznať z obrázkov. Preto odporúčame posedieť si, vyskúšať polohovanie stoličky, výškové možnosti stola.


Ak sa na Výstavu stanov nedostanete, môžete si vybrať aj tu, na oficiálnom eshope Výstavy stanov www.4camping.sk.

Podstatne viac fotografií nájdete v tomto článku na webe Výstavy stanov.

Aká je najlepšia oceľ na nože?

Poradňa

Otázka, na ktorú neexistuje jednoduchá odpoveď. Výber najlepšej ocele pre váš nôž je totiž hľadaním kompromisu medzi trochu protichodnými vlastnosťami. Na čo si teda dať pozor?

Ako sa zbaviť zápachu z topánok

Poradňa

Zápach topánok. Skvelá téma. Veľmi nevoňajú, hovoriť sa vám o ňom nechce, príjemné pocity nevyvoláva. Niekto sa so zápachom trápi denne, niekoho prekvapí len výnimočne. Zabojujte s ním spolu s nami!

Recyklované materiály v outdoore

Poradňa

Outdoorové aktivity môžu byť v niektorých prípadoch náročné na vybavenie. Pri výbere nového vybavenia, ale môžeme postupovať zodpovednejšie. Poďme sa pozrieť na to, čo sú recyklované a udržateľné materiály. Aké sú ich prínosy. A ako veľmi sú vlastne výhodné.

Vyberáme pre vás

81,40  (39.93 %) 48,90 

Porovnať

67,70  (37.98 %) 41,99 

Porovnať

23,00  (48.26 %) 11,90 

Porovnať

76,00  (34.22 %) 49,99 

Porovnať

32,00  (15.94 %) 26,90 

Porovnať

260,00  (13.5 %) 224,90 

Porovnať

161,00  (13.73 %) 138,90 

Porovnať