Hotové sterilizovaná jedlá Expres menu českého pôvodu sú ideálne najmä pre cestovanie, na dovolenku k moru aj na hory, na jachtu alebo loď, pre chatárov, pre rodiny s deťmi i pre seniorov alebo aj ako rýchle jedlo na doma (ak napr. Dorazí vopred neohlásená návšteva a vy ju chcete milo prekvapiť teplou večerou).
Neunúvaj ženu, daj si Expres menu :o).
Expres menu jedla už nie je potreba variť. Nemusí sa ani prilievať voda - jedlá nie sú dehydrovaná. Jedlo v sáčku môžete jednoducho ohriať a rovno servírovať. Možno ohrievať buď ako celý sáčok vo vodnom kúpeli či v rýchlovarnej kanvici (nie však v mikrovlnnej rúre - obal obsahuje hliník! - iba časť, ktorá sa nedotýka samotného jedla = rýchlejší prehriatie, avšak zdravotná nezávadnosť), alebo klasicky vyklopiť do hrnca, ešusu, na panvicu.
Jedlá sú balená do odolných bariérových sáčkov, ktoré možno vziať prakticky kamkoľvek, opatrne iba na ostré predmety, ktoré by sáčok mohli prepichnúť.
Certifikovanou minimálna trvanlivosť má Expres menu 3 roky, ak je predávané v sáčku. Vo vaničke má potom trvanlivosť 1 rok. Oboje platí samozrejme za predpokladu, že sú počas skladovania dodržané všetky podmienky (temno, sucho, stabilná teplota do 30 ° C). Použitá technológia je veľmi podobná klasickému zaváranie, kedy je jedlo zabalené v uzavretom sáčku šetrne Sterilizované za pomocou vysokého tlaku a teploty. Minimálna trvanlivosť pravidelne kontroluje Zdravotnícky ústav v Hradci Králové.
Prakticky všetky suroviny, ktoré sa k výrobe jedál používajú, pochádzajú od českých producentov, najlepšie regionálnych. Jedným z dodávateľov sú napr. Mestská bitúnok Vrchlabí so svojou špeciálnou bezlepkovú klobásou, ktorú nie je možné inde kúpiť.
Všetky jedlá Expres menu sú bezlepková.