ForCamping s.r.o.

Užívateľská sekcia

Prihlásiť sa

Košík

Košík

Váš nákupný košík je prázdny. Potrebujete poradiť s výberom? Pozrite sa do poradne alebo nám napíšte.

Doprava zadarmo

53,98 

Vedeli ste, že pri objednávke nad 53,98 € ponúkame dopravu zadarmo?

Jednoduché hubové recepty

Tiež patríte medzi tých, ktorí na výlete pozerajú pod každý strom a nikdy si so sebou nezabudnú pribaliť nožík a vrecúško na nájdené huby? Ako s hubami po návrate domov nakladáte? Robíte praženicu alebo dávate prednosť rezňom z klobúčikov?Máme pre vás pár tipov na hubové recepty, ktoré radi robíme a ktoré by ste rozhodne tiež mali vyskúšať.

 

 

Výletnícky hubový guláš

 

doba prípravy: 30-40 minút počet porcií: 4
suroviny: 2 cibule - najemno nakrájané
200 g papriky červenej a žltej - na kocky
400 g húb - pokrájaných na rezance
100 g údenej slaniny - najemno nakrájanej
140 g paradajkového pretlaku
strúčiky cesnaku - roztlačené v lise
hladká múka (na zahustenie) - podľa potreby
3 lyžičky cukru krupice
soľ, korenie - podľa chuti
0,5 l vývaru z mäsa
postup: Slaninu s cibuľou orestujte dozlatista, poprášte trochou hladkej múky, pridajte a krátko orestujte pretlak. Potom pridajte huby, nakrájanú papriku, cesnak, cukor a zalejte 2/3 pripraveného vývaru. Varte 20 minút, dosoľte a dokorente podľa chuti. Ak je guláš moc hustý, prilejte ešte vývar. Ak je málo hustý, pridajte múku a nechajte krátko povariť. Podávajte s pečivom alebo s cestovinami a čerstvou cibuľkou.

-------------

Vyprážané klobúčiky muchotráviek

 

doba prípravy: 10 minut počet porcií: 4
suroviny: 10 klobúčikov muchotráviek - v celku, očistené
soľ a rasca mletá - podľa chuti 
1/3 masla
postup: Celé klobúčiky muchotráviek osolíme, posypeme drvenou rascou a z oboch strán dozlatista opečieme na rozpustenom masle. Servírujeme najlepšie s čerstvým chlebom.

-------------

Kulajda pre leňochov

 

doba prípravy: 30 minut počet porcií: 4-6
suroviny: 3 hrste húb - na kocky
3 veľké zemiaky - na kocky
cibuľa - vcelku
soľ, rasca celá a ocot - podľa chuti
0,2 l mlieka
1 smotana na varenie
2 lyžice hladkej múky
3 hrste kôpru - najemno nasekaný
1 vajce - natvrdo, na kocky
postup: Nakrájané zemiaky dajte variť spolu s celou cibuľou, soľou a rascou. Akonáhle začne voda vrieť, pridajte mlieko, huby a nechajte 10 minút povariť. Potom pridajte smotanu rozmiešanú s múkou a varte ďalších 10 minút. Teraz je čas pridať kôpor, ocot a uvarené vajíčko, nechajte ešte 2-3 minútky variť, vyberte cibuľu (nie je nutné) a môžete servírovať.

-------------

Tradičná česká praženica

 

doba prípravy: 20 minut počet porcií: 4
suroviny: 400 g húb - na kocky
1 cibuľa - najemno nakrájaná
2 lyžice masla alebo masti
soľ, rasca drvená - podľa chuti
5 vajec - rozšľahaných
postup: Na masle alebo masti opražte cibuľku dozlatista. Pridajte huby, soľ, rascu a nechajte huby trochu rozvariť vo vlastnej šťave. Vmiešajte rozšľahané vajcia a nechajte za stáleho miešania všetko spojiť v "nevzhľadnú zmes". Možno to nie je najkrajšie jedlo, čo ste jedli, ale jeho chuť vás tutovo dostane. Podávajte s čerstvým chlebom natretým maslom.

-------------

Hubové rezne lesnej pani

 

doba prípravy: 20 minut počet porcií: 4-6
suroviny: 10 klobúčikov húb
olej na vyprážanie
1 štipka soli
2 lyžice hladkej múky
2 vajcia
6 lyžíc strúhanky
postup: Huby očistite a nakrájajte (nie je nutné) na plátky najmenej 3 cm široké a 1 cm hrubé. Potom ich osoľte a až mierne zvlhnú, obaľte ich v múke, vajci a strúhanke, ako u bežných rezňov. Vyprážajte ich v rozohriatom oleji dozlatista. Pozor, vďaka množstvu v hubách viazanej vody bude počas vyprážania dochádzať k prskaniu, buďte na to pripravení a nevyprážajte vo svojom najlepšom obleku. Jedlo podávame najlepšie s varenými zemiakmi posypanými najemno nakrájanou pažítkou a s plátkom masla.

Zdroje:

myko.cz, ms1.ostium.cz, toprecepty.cz, video-recepty.com, mimibazar.cz, apetitonline.cz, recepty.cz

Súvisiace

Články na podobné témy

Ako si vybrať termosku na zimu

Ako si vybrať termosku na zimu
V zime nie je nič lepšie než dopriať si vonku horúci čaj alebo kávu, ktoré budú stále horúce. Lenže každá termoska je iná a nie vždy je cieľom, aby nápoj zostal teplý až do večera. V tomto článku sa pozrieme na päť hlavných faktorov, ktoré majú na výdrž tepla vplyv. Ukážeme si, ako si vybrať termosku presne podľa toho, či chcete udržať nápoj horúci čo najdlhšie, alebo naopak len príjemne teplý počas krátkej cesty.