Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Dobrodružstvo s 4camping

4camping oslavuje narodeniny! Zaspomínajte si spolu s nami na dobrodružstvá, ktoré sme za ten čas zažili.


Obsah

 

Bolo, nebolo 

Na úplnom začiatku bola Výstava stanov a partia milovníkov prírody a outdoorových športov. Práve oni, poctivosť, pracovitosť a chuť prinášať zákazníkom radosť dali základ pre vznik 4camping, najlepšieho e-shopu s vybavením do prírody. Túžba odovzdávať svoje skúsenosti z praxe a 2 skvelí šéfovia boli tie správne ingrediencie, z ktorých sa v roku 2012 zrodil v jednej malej pažskej kancelárii 4camping. 

Za tie roky sme prešli dlhú, aj keď nie vždy úplne rovnú a priamu cestu. Niečo sa podarilo, niečo nie, ale ani v najťažších časoch sme nikdy nestratili naše ideály. 

Vždy ste to boli vy, naši zákazníci, ktorí pre nás boli tou hlavnou motíváciou na zlepšovanie, skvalitňovanie a zefektívňovanie našich služieb. Preto na vás nezabúdame ani pri oslave našich narodenín. 

Ďakujeme vám, že ste pri nás stáli v dobrom aj zlom, že ste nám verili a že ste nás podporovali. Len vďaka vám sme mohli za uplynulých 12 rokov dosiahnuť tieto úspechy: 

  • V rokoch 2015 – 2017 sme sa v ankete Křišťálová lupa umiestnili medzi 10 najlepšími českými e-shopmi. V roku 2020 sme boli Heurekou v ankete ShopRoka vyhlásení za vôbec najlepší e-shop v Česku, najlepší český športový e-shop sme posledné 4 roky. Sme aj najlepším maďarským športovým e-shopom a 2. slovenským. 

  • Na európskych trhoch sme dokázali uspieť s troma vlastnými značkami Zulu, Warg a MOOA, ktoré sme na základe našich dlhoročných skúseností od piky vymysleli, vyvinuli a vyrobili. 

  • V súčasnosti prevádzkujeme e-shop v 11 krajinách Európy a v 4 z nich máme aj sieť predajní. 

  • Z "pokrovej" partie sme sa rozrástli na multikultúrnu spoločnosť zamestnávajúcu viac než 150 ľudí, ktorým pomáhame profesne rásť. 

  • Celkovo máme v Európe viac než 20 predajní, vrátane niekoľkých špeciálok – lezecké, skialpinistické a skialpinistické požičovne. 

  • Urobili sme šťastnejšími stovky tisíc nových majiteľov stanov, karimatiek a spacákov.

  • Naše skladové priestory sme kvôli zrýchleniu a skráteniu cesty tovaru od nás k vám združili v jeden nový moderný centrálny sklad v srdci Európy. 

 

Výstava a ako to pokračovalo 

Práve Výstava stanov, ktorá má korene už v 90. rokoch, položila základy pre založenie e-shopu. V roku 2012 vznikol 4camping na základe potreby preklopiť túto letnú akciu do celoročnej ponuky outdoorového vybavenia a dať tak stabilnú prácu ľuďom, ktorí sa podieľali na organizácii Výstavy. V pražských Letňanoch každoročne ponúkame zákazníkom nielen možnosť vybrať si vybavenie z najširšej ponuky vôbec, ale zažiť absolútne unikátnu atmosféru. Už tradičná outdoorová slávnosť však počas rokov prešla viacerými, často nechcenými zmenami. 

Na začiatku júla v roku 2021 zhorela hala č. 1 v pražských Letňanoch, kde bola Výstava stanov v plnom prúde. Požiar v ranných hodinách zničil viac než polovicu všetkých skladových zásob, pričom letná sezóna sa ešte poriadne nezačala. Škody boli obrovské a nebyť odhodlania celého tímu, situáciu by sme nezvládli. 

Usilovne sme začali pracovať nielen na tom, aby to zvládla samotná firma 4camping, ale aby sme mohli ďalší rok znovu otvoriť brány Výstavy. A to sa aj stalo. V roku 2022 sa napriek požiaru podarilo Výstavu opäť otvoriť. V ďalšom roku sme sa rozhodli Výstavu dokonca predĺžiť, a tak si naši zákazníci mohli prísť vybrať vybavenie už pred začiatkom letných prázdnin. 

Pokračujeme v tradícii a každé leto si už viac než 20 rokov môžete prísť od pondelka do nedele vybrať zo stoviek stanov, spacákov, karimatiek, batohov a ďalšieho outdoorového vybavenia. Okrem poradenstva a predaja ponúkame zákazníkom aj drobné opravy stanov, aby ušetrili svoju peňaženku i prírodu. 

 

Tri vlastné značky 

Od roku 2017 sme uviedli na trh 3 naše značky – Zulu Outdoor, Warg a MOOA. 12 rokov sme v každodennom kontakte so zákazníkmi, ktorým odporúčame to najlepšie vybavenie na mieru ich outdoorovým dobrodružstvám. Za ten čas sme predali milióny produktov a státisíce stanov, spacákov a karimatiek. Naše dlhoročné skúsenosti sme sa preto rozhodli preniesť aj do vlastnej výroby. 

Viedlo nás k tomu hneď niekoľko dôvodov. Tým hlavným bola snaha nasýtiť dopyt po produktoch, ktoré na trhu chýbali. Tiež sme chceli ponúkaný tovar s najlepším možným pomerom cena/výkon a to bez vlastnej výroby nešlo. A nakoniec nám šlo aj o zefektívnenie a skrátenie výrobného procesu a predajného reťazca a vlastné značky nám pomohli obe tieto podmienky splniť. 

Od prvých návrhov až po samotnú výrobu spolupracujeme s odborníkmi, starostlivo vybranými dodávateľmi a outdoorovými nadšencami. Našim cieľom je vyrobiť vybavenie, ktoré spĺňa potreby a očakávania našich zákazníkov. Tisíce spokojných zákazníkov nás presvedčili, že vieme, čo zákazníci chcú, čo im na trhu chýba a vlastné značky tak šijeme na mieru ako úplným začiatočníkom, tak náročnejším užívateľom. V produktovej ponuke Zulu, Warg a MOOA si určite vyberie každý užívateľ podľa svojich vlastných preferencií. 

 

Rozprávanie o predajniach 

Historicky prvá výdajňa 4camping bola otvorená v roku 2014 v najväčšom českom kempe – Autokempe Merkur Pasohlávky. Predajňa mala obrovský úspech, a tak hneď na to, v tom istom roku, otvorila svoje brány aj predajňa v Prahe na Sokolovské. Naše dve vlajkové predajne nájdete na týchto miestach dodnes a k nim pribudlo ďalších 18 kamenných pobočiek, ktoré každý deň navštevujú tisíce zákazníkov. 

Ako predajca outdoorového vybavenia si uvedomujeme, že dobrodružstvo v prírode sa začína u nás pri zodpovednom výbere vybavenia, a tak je kontakt so zákazníkmi nevyhnutnou súčasťou našej každodennej práce. V každej 4camping predajni vám s výberom pomôže odborne preškolený personál. 

Výdajne 4camping nájdete vo všetkých veľkých mestách v Českej republike. Otvorili sme celkovo 4 výdajne na Slovensku a dve aj v Maďarsku. 

V priebehu rokov sa nám podarilo otvoriť lezeckú špeciálku v areáli lezeckej steny a boulderu Jungle v Letňanoch. Vybrať si tam môžete zo širokej ponuky lezeckého vybavenia a venovať sa vám bude náš horolezec David, ktorý má dlhoročné skúsenosti a nesmierne veľa školení v oblasti lezenia a výškových prác. Lezečky, sedáky, helmy, slučky a ďalšie produkty si môžete navyše vyskúšať rovno na mieste. 

Ak sa chystáte na skialpy, hneď vedľa Jungle si môžete požičať skialpový set! Rezervácia vybavenia cez formulár je zadarmo a bez zálohy. A ak vás jazdenie na skialpoch nadchne, môžete si u nás rovno vybavenie zakúpiť so zľavou vo výške požičovného. 

 

O vzletoch a pádoch outdoorového kráľovstva 

Ku každej úspešnej firme patria nielen úspechy. E-Shop 4camping si zažil aj veľmi perné časy. Hneď v začiatkoch v roku 2013 bol počas povodní vytopený náš prvý sklad. K tomu sa, samozrejme, pridalo veľa ďalších problémov aj s ohľadom na Výstavu stanov a zatopenie pražského metra. 

Ako pre väčšinu firiem na trhu bolo veľmi náročné zvládnuť situáciu s ohľadom na pandémiu COVID-19. Záujem o outdoorové vybavenie síce v priebehu pandémie rástol, ale museli sme zavrieť všetky výdajne a celková atmosféra nebola úplne priaznivá. 

Keď to už vyzeralo, že sa naozaj blýska na lepšie časy, 2. júla 2021 v ranných hodinách zhorela hala č. 1 v pražských Letňanoch, kde práve prebiehala Výstava stanov. Na mieste zhorelo všetko, škody boli fatálne. 

od začiatku sú to zákazníci, pre ktorých to robíme a prečo stále pokračujeme. Dobrou spätnou väzbou sú pre nás ocenenia, ktoré získavame už od roku 2015 v Čechách aj zahraničí. 

Aj sťahovanie do pardubického skladu sa nezaobišlo bez komplikácií. V plnej prevádzke sme postupne presúvali tovar zo skladu v Čelákoviciach a Letňanoch. Bohužiaľ, všetko nešlo ako po masle, a tak sa nám pár dní nedarilo doručiť objednávky v riadnom termíne. 

V každej situácii nás ale drží nad vodou naše poslanie – robiť ľuďom radosť a poskytovať prvotriedny servis našim zákazníkom z outdooru. 

 

11 narodeniny očami spolumajiteľa Jarka

Neoddeliteľnou súčasťou tímu sú, samozrejme, majitelia 4camping – Petr a Jarek. Obaja sú od úplného začiatku v centre diania firmy a je to možno predovšetkým ich nezdolná dôvěra v celý tím 4camping a ich prácu, ktorá robí firmu 4camping tým, čo je dnes. Celých 12 rokov chcú poskytnúť ľuďom z outdooru prvotriedny servis a svojim zamestnancom pohodu a priestor na realizáciu a rast. Celý príbeh 4camping očami Jarka s Petrem si môžete prečítať TU.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Tím 4camping

Zdroje: archív 4camping

Znovu sme obhájili víťazstvo v súťaži ShopRoku. Ďakujeme!

Novinky

Už po piaty raz sme obhájili víťazstvo v kategórii kvality. Vďaka vám!

Predĺžená lehota na výmenu tovaru

Novinky

Nevyhovuje obdarovanému Vami vybraný vianočný darček? Teraz ho vďaka predĺženej lehote môžete vymeniť za iný až do 15. januára 2024.

Patagonia - udržateľná značka, ktorá myslí na prírodu

Novinky

Preferujete udržateľné značky oblečenia? A poznáte značku Patagonia?

Vyberáme pre vás

Samonafukovacia karimatka Regatta Napa 3 Mat

46,00  (37.17 %) 28,90 

Porovnať

od 63,90 

Porovnať

114,00  (26.4 %) 83,90 

Porovnať

75,00  (52.13 %) od 35,90 

Porovnať

99,38  (41.74 %) 57,90 

Porovnať

302,00  (20.56 %) 239,90 

Porovnať

388,00  (33.53 %) 257,90 

Porovnať

139,34  (9.65 %) 125,90 

Porovnať